Mufiny klasyczne bez glutenu Celiko, 280g
Muffiny klasyczne bez glutenu Celiko, 280g
Produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z zasadami produkcyjnymi gwarantującymi deklarowany skład czynników alergennych (np. glutenu). Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina). Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce - już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii.
Składniki:
cukier, mąka ryżowa, skrobia z tapioki modyfikowana, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.
Wartość odżywcza w 100 g // w jednym muffinie (ok 40g):
Wartość energetyczna 1655 kJ / 396 kcal // 662 kJ / 158 kcal
Tłuszcz 21 g // 8,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g // 0 g
Węglowodany 47,5 g // 19 g
w tym cukry 21,5 g // 8,6 g
Błonnik 0,1 g // 0 g
Białko 3,4 g // 1,4 g
Sól 0,69 g // 0,28 g
Alergeny:
Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Celiko
św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Polska