
Mieszanka na babkę bezglutenową Celiko 300g
Mieszanka na babkę bezglutenową Celiko 300g
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina). Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce - już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .
Składniki:
cukier, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, błonnik z cykorii, aromat, regulator kwasowości: difosforany; sól, substancja spulchniająca: węglany sodu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 153 kJ/ 361 kcal
Białko 1,7 g
Węglowodany 87 g
w tym cukry 35 g
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Sól 0,31 g
Alergeny:
Może zawierać soję, mleko i ich produkty pochodne.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Celiko
św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Polska