KETOLADA - czekolada słodzona erytrytolem bez dodatku cukru, 100g

Symbol: 5904365084000
Dostępność: Duża dostępność
12.77
szt
Zamówienie telefoniczne: 880 965 213 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
16
  • Poczta Polska 16
  • Paczkomaty InPost 16
  • Kurier 35
Więcej o produkcie
Ilość w opakowaniu
16 szt

KETOLADA - czekolada słodzona erytrytolem bez dodatku cukru 100g

Czekolada dwuskładnikowa (kakao i erytrytol) zawierająca min. 60 % masy kakaowej. Bez dodatku cukru. Bez konserwantów, emulgatorów, barwników, aromatów.
Ketolada to czekolada dla osób, które unikają cukru w swojej diecie oraz zwracają szczególną uwagę na składniki zawarte w produkcie spożywczym.
Nazwa KETOLADA stworzona jest z myślą o osobach stosujących styl żywienia jakim jest dieta ketogeniczna, czy też inaczej nazywana jako dieta ketogenna, która jest jedną z wielu diet niskocukrowych. Dzięki substancji słodzącej jaką jest bezkaloryczny erytrytol smakuje także dzieciom, ponieważ jest na tyle słodka, że sprawia wrażenie jakby była słodzona cukrem, a erytrytol nie powoduje próchnicy ponieważ nie jest fermentowany przez bakterie występujące w jamie ustnej.

Składniki:
Masa kakaowa, substancja słodząca: erytrytol (E968) (40%), tłuszcz kakaowy.
Zawiera min. 60% kakao.

Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1718 kJ / 417 kcal
Tłuszcz: 41g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 27g
Węglowodany: 44g
w tym cukry: 0,8g
Białko: 4,6g
Sól: 0,02g

Alergeny:
Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów, soi oraz mleka

Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Producent:
ADAKA sp. z o.o.
Północna 15-19
54-105 Wrocław Polska

Parametry:
DATAWZ:
2025-10-07
Gramatura:
100g
Bez dodatku cukru:
BEZ DODATKU CUKRU
Bez laktozy:
BEZ LAKTOZY
Bez mleka:
BEZ MLEKA
Dla wegan:
DLA WEGAN
Dla wegetarian:
DLA WEGETARIAN
Deklaracja bez glutenu:
DEKLARACJA B/GLUTENU
SZTUKA_WYSOKOŚĆ:
1
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: