Ciastka z nadzieniem bez glutenu, bez laktozy Damhert, 125g
Ciastka z nadzieniem bez glutenu, bez laktozy Damhert, 125g
Kakaowe ciastka z waniliowym nadzieniem bez glutenu i bez laktozy to idealny produkt dla alergików, który z powodzeniem może zastąpić tradycyjne słodycze. Wypiekane ze skrobi ziemniaczanej i mąki kukurydzianej kakaowe herbatniki wypełnione waniliowym nadzieniem na bazie odtłuszczonego mleka w proszku bez laktozy pozwolą cieszyć się smakiem bez obaw o niepożądane reakcje. Ciastka doskonale sprawdzą się jako chrupiąca i smaczna przekąska między posiłkami czy słodki dodatek do kawy lub herbaty.
Składniki:
mąka ryżowa, cukier, tłuszcz kokosowy, skrobia kukurydziana, kakao w proszku (7,9%), mąka kukurydziana, syrop glukozowy, dekstroza, olej słonecznikowy rafinowany, skrobia ziemniaczana, inulina, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu), emulgator (lecytyna słonecznikowa), sól kuchenna, aromat naturalny.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1976 kJ/471 kcal
Tłuszcze 18,8 g
w tym tłuszcze nasycone 15,3 g
Węglowodany 69,4 g
w tym cukry 27 g
Błonnik 3,4 g
Białko 4,3 g
Sól 1,18 g
Alergeny:
Brak
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Producent:
Damhert
Kapelstraat 154
3550 Heusden-Zolder
Belgia