FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 500 g - BIO PLANET

    FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 500 g - BIO PLANET

    11,83 zł
    Brutto
     

    Polityka prywatności

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady płatności

     

    Zasady zwrotu

    SKŁADNIKI

    Fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS:

    Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

    Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal

    Tłuszcz - 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g

    Węglowodany - 29 g, w tym cukry - 2,2 g

    Błonnik - 28 g

    Białko - 26 g

    Sól - 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    BP_371
    8 Przedmioty
    2020-04-16

    Arkusz danych

    Wegetariański
    Tak
    Certyfikat bio
    Jest
    Wegański
    Tak
    Bez glutenu (w składnikach)
    Bez glutenu (w składnikach)
    Kraj producenta
    Polska

    Brak recenzji użytkowników.

    close Koszyk
    close Koszyk

    Rejestracja nowego konta

    Czy masz już konto?
    Zaloguj się lub Zresetuj hasło