• Wyprzedaż!
  • -20%
FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 500 g - BIO PLANET

FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 500 g - BIO PLANET

9,46 złOszczędź 20%
11,83 zł
Brutto

Krótki termin do spożycia - do 31.05.2021

 

Polityka prywatności

 

Zasady dostawy

 

Zasady płatności

 

Zasady zwrotu

SKŁADNIKI

Fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:

Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal

Tłuszcz - 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g

Węglowodany - 29 g, w tym cukry - 2,2 g

Błonnik - 28 g

Białko - 26 g

Sól - 0,06 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

BP_371
4 Przedmioty
2020-04-16

Arkusz danych

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Jest
Wegański
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (w składnikach)
Kraj producenta
Polska

Brak recenzji użytkowników.

close Koszyk
close Koszyk

Rejestracja nowego konta

Czy masz już konto?
Zaloguj się lub Zresetuj hasło