FASOLKA MUNG BIO 1 kg - BIO PLANET

Polityka prywatności

Zasady dostawy

Zasady płatności

Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
Fasolka mung* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS:
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1332 kJ / 316 kcal
Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 44 g, w tym cukry - 6,6 g
Błonnik - 16 g
Białko - 24 g
Sól - 0,04 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Arkusz danych
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Kraj producenta
- Polska
Brak recenzji użytkowników.