BUDYŃ MORELOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON

Polityka prywatności

Zasady dostawy

Zasady płatności

Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
Skrobia kukurydziana*, suszone morele* (8 % ), aromat naturalny morelowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt bezglutenowy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu:
Warość energetyczna - 1480 kJ / 349 kcal
Tłuszcz < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g
Węglowodany - 86 g
w tym cukry - 5,9 g
Białko < 0,5 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Arkusz danych
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Kraj producenta
- Czechy
Brak recenzji użytkowników.